Wit: foto 3

Dit keer heb ik niet alleen een foto gemaakt, maar heb ik er nog wat mee gedaan. Ik heb een foto van de witte wolken gemaakt om er vervolgens wat mee te doen in Photoshop. Ik heb hieronder uitgelegd hoe je in Photoshop de afbeelding van vandaag kunt maken, maar het is niet helemaal een tutorial voor beginners. Later zal ik wat meer over Photoshop uitleggen in mijn blog.  Toen ik het vliegtuig tegen de blauwe lucht zag, wist ik wat ik ongeveer wilde maken. Hieronder zijn de originele foto’s te zien die ik heb gemaakt.

Het samenvoegen van de foto’s

De eerste foto heeft het vliegtuig wat later door de wolken zal vliegen. De tweede foto heeft al een wolk in de vorm van ongeveer een hartje. Dit kan ik goed als uitgangspunt gebruiken voor mijn eindresultaat. Daarom heb ik in Photoshop de vorm uitgeknipt en in het bestand van het vliegtuig.

Vervolgens heb ik die afbeelding geroteerd met de transform tool (T), zodat het hartje rechtop komt te staan.

De clone tool

De clone tool kun je gebruiken om stukjes van de foto te kopiëren naar een andere plek. We gaan deze tool gebruiken om de wolk te kopiëren en zo een betere hartjesvorm te creëren. Door te klikken in de laag met de hartjeswolk terwijl je alt ingedrukt houdt. Hiermee selecteer je het gedeelte dat je wil kopiëren.

Daarna heb ik het hartje verder gemaakt. Ik heb het wel in een nieuwe layer (laag) gedaan, zodat de originele foto bewaard blijft zonder blijvende schade.

De wolk lichter maken

De foto is nu gekopieerd, maar de wolk is nog wat donker en staat op de verkeerde plaats. Door een brightness en contrastlayer aan te maken (staat in het gebied adjustments) kun je de foto maken.

Door van de brightness and contrast layer vervolgens een clipping mask te maken zorg je ervoor dat alleen de layer met de wolk lichter wordt gemaakt.

Op de foto hierboven heb ik al een gat in de wolk gemaakt door een stukje uit de achtergrond te kopiëren. Met de smudge tool kun je het gat een beetje bewerken zodat het meer lijkt alsof er een vliegtuig doorheen is gevlogen.

Tot slot kun je de foto nog wat bijsnijden, zodat het hart in het midden van de foto staat. En zie daar, de foto is klaar!

Heb je nog vragen, dan kun je ze natuurlijk stellen 🙂 .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *