Wit: foto 2

Oeps, de challenge om iedere dag witte foto’s te maken is niet helemaal gelukt. Door een wat druk weekend had ik niet veel tijd om foto’s te maken. Wel jammer, want het idee van mijn challenges is dat ik iedere dag wat tijd maak voor de foto’s. Niet gelukt dus! Maar, dat wil niet zeggen dat ik ermee stop. Hier is dus weer een nieuwe foto voor vandaag met dobbelstenen!

De foto

De foto die ik voor vandaag heb gemaakt is een foto van dobbelstenen. Deze zijn overwegend wit, waardoor ze geschikt waren voor de challenge. Wat ik hier heb geprobeerd is om het idee van rollende of bewegende dobbelstenen te creƫren.

Technische info

Om deze foto te maken heb ik gekozen voor een sluitertijd die redelijk lang was (1/40 s). Dit had twee voordelen. Ten eerste zorgt het ervoor dat de foto extra wit wordt, omdat er meer licht binnenkomt. Daarnaast worden de dobbelstenen niet ‘bevroren’ in de lucht, maar zie je nog dat ze bewegen. Achteraf zou ik zeggen dat de sluitertijd nog iets korter mocht, aangezien de dobbelstenen nog iets meer onduidelijk zijn dat ik in eerste instantie had gehoopt.

De uitdaging

De uitdaging van deze foto was de dobbelstenen op het juiste moment te gooien. Ik had de camera op de zelfontspanner gezet, zodat ik klaar kon gaan staan om de foto te maken. Helaas zorgde dat niet altijd voor de juiste timing.

Hier was ik bijvoorbeeld veel te vroeg met gooien. De dobbelstenen lagen hier al ver verspreid over de vloer toen de sluiter af ging.

En hier was ik juist weer veel te vroeg! De dobbelstenen kun je net zien, maar er staan er nog niet zoveel op. Daarnaast is te zien dat de voorste dobbelstenen niet helemaal goed in focus waren. Het was dus echt een proces van een aantal keren proberen voordat het lukte. Uiteindelijk is het resultaat wel goed gelukt. Dus ik ben blij!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *