Wit: foto 1

De eerste foto van de challenge is een stilleven! Ik heb zoveel mogelijk witte voorwerpen verzameld. Om het niet helemaal een witte foto te laten zijn heb ik wat druiven toegevoegd aan de foto. Dit geeft de foto net even wat meer kleur, waardoor het iets spannender wordt.

In eerste instantie stonden de voorwerpen iets te dicht op de muur. Hierdoor kun je de structuur in het stucwerk van de muur helemaal zien. Dit vond ik niet zo mooi, dus heb ik de voorwerpen iets verder van de muur gehaald. Omdat ik een redelijk groot diafragma gebruikte, was hierdoor de achtergrond uit focus gehaald.

Daarnaast is het bij fotografie altijd van belang om erg op de details te letten. Zo kwam ik er net op tijd achter dat ik het mooier zou vinden als de potjes gedraaid zouden zijn zodat de ijzeren openingen naar voren zouden zijn gericht in plaats van naar opzij en naar achteren. Bijna was de onderstaande foto het eindresultaat geworden!


Het uiteindelijke resultaat van de foto zie je bovenaan de foto. De witbalans heb ik gedaan met de automatische functie. Naar mijn mening was deze goed genoeg voor het doeleinde.  🙂

Opstelling

De opstelling van de foto was verder niet heel bijzonder, en kan iedereen dus zo toepassen! Ik heb onze (witte) eettafel gebruikt en naast het raam gezet. Hierdoor kwam er zoveel mogelijk daglicht naar binnen. Ook dit helpt in de juiste kleurtemperatuur. Er zijn bijna geen lampen die de kleuren zo natuurlijk weergeven als daglicht!

Heb je nog vragen of comments? Laat het me weten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *