Voedselfotografie laatste foto

De laatste foto van de voedselfotografie challenge alweer! Ik hoop dat jullie het leuk vonden en zelf ook geïnspireerd zijn geraakt om foto’s te kunnen maken. Dit keer was het eten een heerlijke turkse pizza, belegd met sla, komkommer en zoete puntpaprika. Het leuke hieraan is, is dat er veel verschillende verse ingrediënten op zitten, wat zorgt voor heerlijke kleuren in de foto. Ik zal snel vertellen hoe ik de foto heb gemaakt.

Aanpak

Voordat ik de foto maakte, bedacht ik van tevoren hoe ik wilde dat de foto eruit kwam te zien. Ik sneed wat komkommer en puntpaprika als decoratie, en legde die op de snijplank. Ik wilde het bord er eigenlijk ook nog op hebben, maar dat paste niet meer. Daarom legde ik een theedoek voor de snijplank waar het bord op kon rusten. Hierop heb ik een van mijn studiolampen gericht. De pizza had ik snel verwarmd, om hem daarna te kunnen beleggen. Snelheid was belangrijk, aangezien de pizza snel afkoelt. Terug stoppen in de oven was wat lastig, aangezien de sla en komkommer warm minder lekker zijn. Ik heb met de juiste instellingen snel een foto kunnen maken.

Resultaat

Ik ben erg blij met het resultaat. De foto heeft op de achtergrond wat van de verse groenten, en dat is wel wat ik vanaf het begin probeerde te doen. Het is erg leuk om wat van de ingrediënten op de achtergrond te leggen, aangezien dit de kleuren bij elkaar laat passen. Door ze niet in focus te leggen, blijft de aandacht liggen bij wat het belangrijkste was. Het is een mooie afsluiter van een week fotograferen!

Conclusie

De foto lijkt wel wat op de eerste voedselfoto. De combinatie met de snijplank en de theedoek was natuurlijk hetzelfde. Toch vind ik deze foto beter gelukt, omdat de kleuren wat beter kloppen.

Ik hoop dat jullie de voedselfotografie challenge leuk vonden! Voor de volgende keer komt er weer een nieuwe challenge! Laat jullie foto’s achter in de comments!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *