Productreview: Saal Digital aluminium wanddecoratie

Ik mocht een review schrijven voor de wanddecoratie van Saal Digital. Deze kon ik gratis wanddecoratie bestellen bij hen op voorwaarde dat ik er een eerlijke review over zou schrijven. Ik zal jullie vertellen wat mijn ervaringen zijn met het bedrijf en het product dat ik heb besteld!

Bestelling

Voordat ik een bestelling plaatste koos ik een foto en een stijl wanddecoratie waar ik nieuwsgierig naar was. Ik kon me een voorstelling maken van materialen als plexiglas en canvas, maar ik had nog nooit in het echt aluminium wanddecoratie gezien en was hier dus erg benieuwd naar. De foto die ik koos heeft veel verschillende tinten van eenzelfde kleur, en leek me daarom interessant om af te drukken. Ik was benieuwd hoe Saal Digital deze kleuren zou afdrukken en of er genoeg contrast in zou zitten.

De bestelling plaatsen was er makkelijk. In de software die je kunt downloaden is het niet moeilijk om het product te kiezen dat je wil hebben. Het viel me op dat je niet alleen uit standaard formaten kon kiezen, maar dat het mogelijk was om zelf je gewenste afmetingen in te vullen. Ik had nog een klein beetje moeite om de foto te plaatsen. Als je de afbeelding er in sleept en hem tot de rand vergroot, krijg je de opmerking dat je moet letten op de afloop. Dit snap ik als het gaat om een fotoboek, omdat je dan te maken hebt met een snijrand, maar bij het maken van de wanddecoratie waar geen afloop staat aangegeven, vond ik het toch een beetje verwarrend.

Toen ik het vervolgens nog een keer probeerde en deze keer koos voor de optie “afbeelding op het gehele vlak invoegen”, was er niks aan de hand en kon ik zonder foutmeldingen bestellen. Het bestelproces verliep verder makkelijk en snel.

Bezorging

Nadat de bestelling was geplaatst, kon ik alleen nog maar afwachten. Ik werd via de mail netjes op de hoogte gehouden van de bestelling en al binnen een dag was de bestelling gedrukt. Dezelfde dag werd het ook nog verzonden! Omdat de bestelling uit Duitsland moest komen had ik hem niet al de dag erna binnen, maar na nog een dag wachten was het moment dan eindelijk daar, het pakketje was geleverd!

De wanddecoratie wordt geleverd in een platte kartonnen doos, en het ziet er allemaal uit alsof het netjes beschermd wordt. De kant van de afbeelding is nog eens extra beschermd door een kartonnen plaat waar hij of vast zit geplakt met een plastic folie. Deze kun je het beste met een mesje of schaar loshalen, want het zit er helemaal omheen gewikkeld en als je het los haalt duurt het dus wel even 😉 .

Kwaliteit

Ik vond het lastig om in te schatten wat ik van tevoren had verwacht van de aluminium wanddecoratie. De foto krijgt een zijdeglans mee. Hierdoor is hij dus niet helemaal glanzend, maar geeft het een matte look. De details op de foto zijn wel erg mooi geworden. Zelfs een verdwaalde vogel die ik nog niet eerder in de foto had gezien, was erg duidelijk aanwezig. Het contrast is precies zoals ik het verwacht had, niet overdreven en niet te weinig. De kleuren komen mooi en realistisch naar voren.

Tevredenheid

Ik ben zeer te spreken over de service en het product van Saal Digital! De foto komt mooi tot zijn recht op de aluminium plaat en zal zeker een mooi plekje krijgen. Wel is het jammer dat ze niet standaard een ophangingssysteem meeleveren wat andere bedrijven wel doen voor dezelfde prijs. Ik zou voor de service hier zeker vaker bestellen!

2 Comments

 1. Keziah

  Hallo Photodays.

  Leuk je review te lezen, ik zelf twijfel ook al een tijdje over het laten afdrukken van een foto. Met name het matte effect van het aluminium lijkt me wel vet, Vind jij dat nou iets toevoegen, of zou je een volgende keer toch een glanzende afwerking kiezen?

  Groetjes!

  • Alieke

   Hi Keziah!

   Bedankt voor je reactie! Het voegt zeker iets toe om een mat effect te hebben in de foto. Daardoor kloppen de kleuren vanuit alle hoeken. Met glanzend materiaal kan het voorkomen dat je een deel niet kunt zien vanwege weerkaatsing van het licht. Zeker als je je foto wil laten passen in je interieur maakt het uit of je voor glanzend of mat gaat. Mat en aluminium past wat mij betreft meer in een industrieel en vintage interieur, terwijl glanzend beter past in een modern interieur! Allebei kan mooi zijn, maar kies dus vooral wat jou het meeste aanspreekt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *