Prime lens challenge #3

De derde foto alweer van deze challenge, dat betekent dat we alweer bijna op de helft zijn! Ik moet eerlijk zeggen dat het me soms wel al begint te irriteren dat ik de zoom functie op mijn camera niet kan gebruiken wanneer ik dat wil, maar dit zorgt wel voor interessante close-ups van bepaalde shots. De foto van vandaag heb ik gemaakt op het Winterfest in Eindhoven. Dit was een festivalletje waarin veel plaatselijke bandjes optraden, een aanrader! De locatie van deze foto was het Popei café in het klokgebouw op Strijp S. Deze wijk in Eindhoven is een van mijn favoriete fotolocaties in de buurt vanwege de industriële sfeer.

Foto

De foto die ik heb genomen is van het mengpaneel in de zaal waar de bands optraden. Het was zo groot en enorm en met zulke mooie rode en groene lichtjes dat ik het niet kon laten dit op de foto te zetten.

De foto is genomen met een sluitertijd van 1/20, een ISO waarde van 800 en een diafragma van F4. Als je een lens hebt die een lagere F-stop aan kan, dan is dat zeker de moeite waard om in te investeren als je vaker foto’s maakt bij concerten of andere donkere ruimten! Dit zorgt ervoor dat je minder hoge ISO waarden nodig hebt.

Compositie

De compositie kan nog wel wat extra aandacht gebruiken. Deze foto heb ik voornamelijk genomen op deze manier omdat dit de enige mogelijkheid was om geen mensen ernaast op de foto te krijgen. Het nadeel hiervan is dat de compositie redelijk alledaags is geworden. Daar moet ik in de volgende foto nog wat extra op letten. Hieronder zijn nog wat meer foto’s van deze dag te zien!

Heb jij ook een mooie foto gemaakt die je wil delen? Laat ze achter in de comments!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *