Fotochallenge voedselfoto 5!

Alweer de vijfde dag in de challenge, wat gaat de tijd toch snel als het leuk is. Deze keer heb ik me volledig gestort op de rematch die ik vandaag zou doen. Lasagne be prepared. Maar zonder grappen, vandaag heb ik het net even wat anders aangepakt, waardoor het een stuk makkelijker was de foto te maken dan dat ik daarvoor had gedaan. Misschien zou je het een beetje vals spelen kunnen noemen, maar het werkt wel!

Opstelling

De opstelling was deze keer een beetje anders dan gisteren. Ik heb het idee laten varen dat ik de lamp fel genoeg op de grond kon laten schijnen. Dus heb ik er weer voor gekozen om op de tafel te fotograferen. Omdat de tafel wit is, en ik niet nog een foto wilde met een witte ondergrond, heb ik een bureau onderlegger gebruikt om de ondergrond zwart te maken. Voor de achtergrond van de foto heb ik mijn houten snijplank gebruikt. Dit geeft een rustig en warm effect. Ik heb er weer voor gekozen om een van mijn lampen vol op de lasagne te zetten, en het licht te reflecteren met het witte tafeltje. Beter nog zou het zijn om piepschuim te gebruiken voor de reflectie. Dit werkt nog beter!

De perfecte lasagne

Nu kwam het gedeelte waarbij ik een klein beetje vals heb gespeeld. Zoals je weet heb ik gisteren ook lasagne gegeten, waardoor de lasagne van vandaag een nacht in de koelkast heeft gestaan. Het voordeel hiervan, is dat de lasagne een nacht lang heeft kunnen ‘opstijven’. Om deze reden is de saus veel steviger, en blijven de lagen veel beter op elkaar zitten! Ik heb dus de lasagne deze keer niet warm gefotografeerd maar koud, om het daarna in de oven te zetten om weer op te warmen.

Resultaat

Het was nu mogelijk om een perfect vierkant stukje lasagne uit de ovenschaal te snijden en op het bord te plaatsen. Wat wel mislukt is, is dat de lasagne niet helemaal op de juiste plek in focus is. In het ideale geval zou de focus aan de voorkant van de lasagne hebben gelegen. Ik weet niet precies waar dit mis is gegaan. Waarschijnlijk heb ik gewoon niet goed opgelet. Daarnaast is te zien naast de lasagne dat het bord een beetje vies is omdat ik de lasagne heb verschoven. Dat is een slecht idee, en kan echt niet in voedselfotografie. Verder is de foto wel aardig gelukt! Ik ben dus best tevreden vandaag. Nog 2 foto’s te gaan voor deze challenge!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *