Fotochallenge – de een na laatste!

We zijn alweer bijna aan het einde van de eerste challenge, de voedselfotografie challenge! Maar voordat het zover is, moeten de foto van vandaag nog even worden behandeld. Bij deze dus de foto van vandaag: Rijst met een pasteitje gevuld met ragout. Niet lastig om te koken, maar wel ontzettend lekker! Wist je dat als je rijst kookt, je het met kerrie een gele kleur kunt geven? Dit ziet er niet alleen leuk uit, maar is ook nog eens lekker om te eten. In dit geval had ik de rijst gekookt samen met wat bosuitjes en paprika. Deze combinatie ziet er extra lekker uit op de foto. Om de foto wat samenhangender te maken, heb ik een klein beetje van de paprika- en bosuitjes-mix toegevoegd aan de ragout. Dit geeft een consistent beeld in de foto, wat het eindresultaat ten goede komt!

Opstelling

De opstelling van vandaag was niet zeer bijzonder. Ik heb weer gebruik gemaakt van 1 van de lampen, maar deze keer heb ik hem niet gereflecteerd. Dit heb ik niet gedaan, omdat ik al van tevoren wist dat ik de rechterzijde van de foto niet zo prominent aanwezig wilde laten zijn. Dit wil niet alleen zeggen dat hij wegvalt uit het beeld van de foto, maar dit kan ook betekenen dat de rechterkant of schaduwen heeft of wegvalt in de achtergrond.

Ik heb er ook voor gekozen om weer niet te veel poespas op de achtergrond te laten zien. Ten eerste laat dit de bordopmaak meer voor zich spreken, want die was wel aardig goed gelukt vandaag. Ten tweede had ik gewoon niet zoveel accessoires meer die ik kon gebruiken zonder dat het afgezaagd werd 😉 .

Resultaat

Deze keer ben ik aardig tevreden over de foto. Ik heb wel gemerkt dat als je goed inzoomt op het voedsel, dus het van dichtbij fotografeert, dat er dan weinig mis kan gaan in de foto. Daarnaast vind ik het goed gelukt dat het bord niet helemaal in het midden staat, maar er net buiten, ongeveer op ⅓ van de totale foto. Dit heb ik niet helemaal uit het niets bedacht. Dit is namelijk een bekende compositie-techniek. De naam van deze techniek is de “Rule of Thirds”. Het komt er dus op neer dat je je een raster voorstelt van drie bij drie, waarbij je vervolgens het onderwerp op de foto net een beetje naar links of naar rechts zet. In het geval van landschapsfotografie kun je de horizon op een derde van boven of onder zetten. Hierbij hangt het ervan af of je de nadruk op de lucht of op de grond wil leggen. Probeer het maar eens uit!

 

Tot zo ver de foto van vandaag! Heb je ook een mooie foto gemaakt, of wil je feedback op een minder goed gelukte foto? Zet een reactie in de comments!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *